gsm

Načini

noirot-katalog

noirot-katalog

dostava

GSM Master 9040

aero portable

 120px-Adobe PDF icon


















GSM 9040 - Kontrola topline, električne energije i alarm s računala, tableta ili mobitela

GSM 9040 je relej koji se uključuje u utičnicu ili u razvodni ormar. Možete ga kontrolirati s udaljenosti, računalom, tabletom ili mobitelom preko GSM mreže. Na taj način možete kontrolirati razne uređaje kao što su radijatori i električne utičnice te primati alarme iz, npr., detektora pokreta, detektora dima magnetskih kontakata na vratima ili prozorima i kontrolirati stanje odabrane temperature i to bez korištenja WI-FI mreže ili 3G/4G mreže. To je savršeni uređšaj za VAš bezbrižan odmor, putovanje ili samo vikend.

Kontrola u samo nekoliko klikova

Uz našu ONTECH web aplikaciju , Ontech kontrole Vam daju potpunu kontrolu nad Vašim domom gdje god da se nalazili. Ontech kontrola je upravljačka ploča na WEB-u koja je povezana GPRS tehnologijom ( internet preko GSM mreža ) izravno sa svojim Ontech uređajima. To znači da sve uređaje možete kontrolirati, sa bilo koje vrtse računala, tableta ili smarthphonea sa bilo kojega mjesta, bez obzira koji operativni sustav posjedujete ili kojim preglednikom se koristite. Uređaj komunicira izravno putem interneta i ne ovisi o bilo kojem WI-FI, 3G/4G ili modemu. Ovo je savršen uređaj za ljetne ili zimske kućice za odmor, kamp prikolice, brodove i slično. Uređaj također možete kontrolirati i korištenjem SMS-a ako VAm je takvo riješenje draže ili jednostavnije.

Mogućnost izgradnje sustava koji kontrolira cijelu kuću

Uz ove releje i osnovni pribor jednostavno možete za cijelu kuću postaviti kompletan sustav automatizacije. Priključite po jedan relej na svaki željeni elemenat, ili postavite jedan centralni relej koji će istovremeno kontrolirati sve uređaje koje želite. Možćete pospajati sve alarmne senzore magnetskih kontakata, sve detektore dima ili pokreta pa čak i spojiti uređaj na motor garažnih vrata. Sve jedinice spojene su na glavnu / centralnu jedinicu a obzirom da se radi o isključivo bežičnim uređajima kominikacija između svih jedinica je dvosmjerna te na taj način jedinice "pomažu" jedna drugoj u slanju sigmala kako bi se dobila 100% pokrivenost signalom, a Vama je sve na jednostavan i transparentan način pod kontrolom preko WEB sučelja ONTECH kontole.

"Samo nebo je granica", mašta naših kupaca

Pomoću naših ONTECH uređaja možete u vikendicama, kamp prikolicama ili bilo kojoj drugoh lokaciji pronaći mnogo drugih područja gdje možete koristiti naše uređaje. Mi kao proizvođači smo tijekom godina ostali fascinirani maštom i domišljatošću naših kupaca kada je u pitanje pronalaženje načina gdje se sve mogu koristiti naši svestrani sustavi. Od kontroliranja crkvenih zvona sa udaljenosti, javljanje alarma kod punih septičkih jama, kontrola ventilacije u štalama i javljanje alarma ako su krave izložene prevelikoj vrućini ili kada se pregrijava oprema u istraživačkim laboratorijima. ONTECH također ima ulaz za mjerenje struje 4-20 mA ili napona 0-10 V te odmah izvještava i upozorava ukoliko dolazi do pada ili prelaska zadanih okvira što se pokazalo izuzetno korisnim u industrijskim postrojenjima. Model 9025 također se može spojiti na GPS prijemnik te davati alarm ako brod samovoljno promjeni smjer ili brzinu. VRLO JEDNOSTAVNO: Ako je nešto potrebno mjeriti, kontrolirati ili biti jednostavno upozoren sa udaljenosti ONTECH uređaji su idealno riješenje.

GRIJANJE

Spojite radijator ( električni radijator ili običnu grijalicu ) sa Ontech 9040 za kontrolu topline u prostoriji. Spojite bežično do sedam uređaja koristeći Ontech Relay 9015 i kontrolirajte toplinu pojedinačno u svakoj sobi, a ukoliko želite kontrolirati toplinu cijelog stana ili kuće tada povežite Ontech 9040 sa sklopnikom u razvodnom ormaru. Koristite funkciju termostata, te na taj način automatski zadržavajte toplinu na određenoj razini. Uz dodani Ontech IR 9016 možete daljinski upravljati svojom dizalicom topline preko Vašeg telefona/tableta/računala

TEMPERATURA

Ontech 9040 Vas izvještava o trenutnom stanju temperature. Na upravljačkoj ploči Ontech kontrola svi ti temperaturni podaci se automatski ažuriraju cijelo vijeme, tako da korisnik stalno stalno ima uvid u trenutnu temperaturu prostora. Također se kao opcija nudi i spajanje vanjskog senzora temperature sa 2 m kabela ( produžni kabel ), nakon čega su korisniku vidljivi temperaturni podaci od senzora unutarnje temperature i dodatnog vanjskog senzora. Temperaturni alarm može se postaviti kao alarm kada zadana temperaturna vrijednost padne ispod i / ili prijeđe od korisnika postavljene alarmne granice.

OSTALE KONTROLE

Izlaz 230 V može biti spojen kao kontrola bilo kojeg električnog uređaja do 230 V / 16 A. To mogu biti poslužitelji, usmjerivači, pumpe, ventilacija, motori, itd. Posebnost ovog uređaja je otvaranje vrata po zapovijedi korisnika jednostavnim biranje na  telefonima. To omogućuje jednostavno daljinsko za otvaranje vrata garaže Vašim smartphoneom i daljinski za garažna vrata postaje suvišan. 230V izlaz može se postaviti i sa tajmerom tako da se okreće po danima ili prema unaprijed podešenom vremenu.

ALARMI

Povezivanje raznih vrsta alarma, povezivanje na dva ulazna senzora sa Ontech 9040. Alarm ulaza se može podesiti da aktivira alarm kad se krug zatvori ili prekine. Svi senzori za alarme s relejnim izlazom mogu biti povezani, na primjer senzori pokreta, protupožarni alarm, magnetske sklopke , nivo sklopke itd. Svi alarmni senzori koji imaju napon 3-30 V također mogu biti spojeni. Bežično povezivanje dodatnog broj jedinica Ontech Relay 9015 i Ontech Alarmbox 9012 senzora omogućava bežično slanje signala prema  Ontech 9040 te na taj način nema potrebe za provlačenje dodatnih kablova. Dodatne alarmnei ulaze moguće je naknadno dodavati.

UPRAVLJANJE

Uređaj se kontrolira putem web sučelja Ontech kontrola. To je daleko najlakši i najjednostavniji način za kontrolu i komunikaciju s Ontech 9040. SIM kartica za to nije uključena a može se staviti od bilo kojeg davatelja usluge. Alternativa je kontroliranje uređaja putem SMS-a. SIM kartica je i tada potrebna i također od bilo kojeg GSM operatera na tržištu. Uz aplikacije za Android i iPhone može se koristiti pojednostavljena kontrola putem SMS-a.

TRENUTNO PRAĆENJE I DODATNA BATERIJA

Ontech 9040 ima ugrađenu rezervnu bateriju, što je dovoljno da uređaj samostalno neovisno od napajanja radi dodatnih 10-20 sati. To je izuzetno korisno kada se uređaj koristi kao alarm. Uređaj šalje svim navedenim imenima na listi alarma kada je došlo do  nestanka struje i obavještava iste kada se redovno napajanje vrati.

OSTALO

Tu je postavka koja omogućava da je izlaz 230V uključen ili isključen na uzbunu. Moguće je izmjeriti trenutnu strujnu vrijednost od 4-20 mA ili napon 0-10 V te odmah  izvještava i upozorava ukoliko dolazi do pada ili prelaska zadanih okviraUređaj također ima mogućnost izdavati upozorenja putem e-pošte. To je opcija kada korisnik želi tekstualnu poruku za uzbunu.


TEHNIČKI PODACI

 

GSM Dual Band 900/1800 MHz
SIM Mini-SIM (predviđeno za Ontech kontrole). SMS kontrola omogućena kod svih mrežnih operatora
raspon temperature - 40 do + 55 stupnjeva Celzija
potrošnja energije Nominalna <0.5W, maksimalno 4 W.
Backup baterija Ugrađeni rezervnu bateriju 4,2 V Lithium Polymer, 1100 mAh
230V izlaz 230V / 16A
Alarmni ulazi (digitalni ulazi) 2, 3-30 VDC može biti normalno otvoren ili normalno zatvoren
Ulaz za infracrveni uređaj Ulaz za spajanje Ontech IR 9016 daljinski za dizalice topline
Mini USB priključak Za ažuriranje softvera. USB kabel uključen.
Senzor unutarnja temperatura +/- 2 stupnja na 25 stupnjeva C i 230V izlaz nije aktiviran
Ulaz za vanjski senzor temperature opcionalni pribor senzor vanjske temperature koji se može spojiti
Radio kratkog dometa  2.4 GHz. Izlazna snaga 1 mW
težina 230 grama
Dimenzije (viri dio)  135 * 73 * 35mm
usvojenje Ispunjava sve zahtjeve EU za odobrenje i CE-znak

 

Vomul Kvaliteta | Tel. + 385 1 3702 416 | Fax. + 385 1 3702 439 | Mob. + 385 95 6166 066 | + 385 91 555 1993 | info@express-odrzavanje.hr

© Sva prava @ Express održavanje d.o.o.