Vomul kvaliteta

ARak mrežice za kamen i keramiku

Električno podno grijanje, ekonomično, bez održavanja, prilagodljivo.
ARak grijaće mrežice su idealno rješenje za nove zgrade i modernizaciju starijih zgrada. S maksimalnom visinom od samo 2,8 mm nakon postavljanja, prilagodba je moguća čak i ako je drugi sustav grijanja je već prisutan.
Ove mrežice su pogodne za sva područja kao što su dnevne sobe, kupaonice, dječje sobe, kuhinje, podrumi itd

PREDNOSTI:
- jednostavno rukovanje i brza montaža
- može se prilagoditi bilo kojoj veličini prostora
- može se postaviti ispod podnih obloga, kao što su prirodni kamen, pločice, drvo, laminat, tepih, pluto, PVC i sl
- u potpunosti bez održavanja a ekonomičan zahvaljujući sofisticiranoj, inteligentnoj upravljačkoj tehnologiji koja osigurava nadzor uštede energije.
- sigurnosnt klase II, kategorija zaštite IP X7. ARak grijaće mreže su pogodne za vlažna područja
- 100% Njemačke kvalitete
- Najviši standard sigurnosti - VDE certificirano


Svaka ARak mrežica podliježe strogim ispitivanjima kvalitete i funkcionalnosti. Kao i otpornost i izlazna mjerenja, sve grijaće mreže su testirane za dielektrične čvrstoće na tri različite razine proizvodnje s ispitnim naponom od 4000 V, što omogućava da imaju izvanrednu sigurnost i trajnost

 

ARak DUO tankoslojna grijaća mreža za kućnu uporabu
Dizajn dvostrukih kabela za grijanje. Toplina se stvara pomoću prednjih i povratnih vodiča napravljenih od sedmerolančane žice. Potpuno sklopljen, sa 3 metra PTC termorezistorskom vezom na samo jednoj strani.
Oba vodiča su izolirana sa čvrstim teflonom kao i više preklapajućim poliesterom kao izolacijskim slojem i jako gustom zaštitnom bakrenom trakom, prekrivenom sa vanjskom PVC korom.
Za najbolju instalaciju, kabel za grijanje je zašiven na mrežu staklene vune, osiguravajući jednaki razmak i uklještenje.
Zagrijavanjem u oba smjera, specifična snage po metru grijaćeg vodiča je rasprostranjena preko oba grijaća vodiča, što osigurava najbolju distribuciju topline i dulji životni ciklus, pošto je zahtjev na svakom vodiču prepolovljen.
Grijaće mrežice mogu se prilagoditi bilo kojoj sobnoj geometriji. Isporučuju se u veličinama od 0.5 m² do 10.0 m² sa izlazima od 160 W/m2 ili 200 W/m2.
VDE certifirano u skladu sa najnovijim pan-europskim standardima DIN EN 60335-1/60335-2-96 i DIN EN 50366.

 

 

Tehničke karakteristike

Napon 230V, testirano na 4000V
Zaštita klase II, IP X7.
Nazivna vrijednost: 80° C
Dovod: 1 x 3m


Tolerancija otpora: +10% / -5%
Promjer: 2,8 mm
Snaga po m2: 160W / 200W
Samoljepljiva ojačana mrežica

p fh twin
ARak MONO tankoslojna grijaća mrežica za kućnu uporabu

Sličan dizajn TWIN-u, ali sa jednim grijaćim vodičem i potpuno složenim kabelima od 2 x 4 m..
Mogu biti isporučene u veličinama od 0.75 m² do 15.0 m² (180 W/m²) i mreže od 10.0 m² do 20.0 m² za kontrolu temperature velikih područja (100 W/m²).

 

 

Tehničke karakteristike

Napon 230V, testirano na 4000V
Zaštita klase II, IP X7.
Nazivna vrijednost: 80° C
Dovod: 2 x 4m


Tolerancija otpora: +10% / -5%
Promjer: 2,3 mm
Snaga po m2: 180W / 100W
Samoljepljiva ojačana mrežica
p fh twin

  

INSTALACIJA, JEDNOSTAVNIJA OD POSTAVLJANJA PLOČICA

MJERENJE I PLANIRANJE

Clipboard013Podijelite pod na serije pravokutnika. Na temelju ovih mjera se može izračunati koliko mreža je potrebno i koje veličine. Fiksne dijelove ne uključujte u kalkulaciju.

PRIPREMA PODA

Clipboard023Položite prvu seriju. Na kraju serije odrežite mrežicu ali grijaći kabel ostavite netaknut, okrenite mrežicu za 90 ili 180 º i nastavite sa daljnjim polaganjem. Kada je čitavo područje koje želite grijati pokriveno namjestite mrežicu sve da su petlje jednako odvojene po strani. Sada spojite mrežicu na ploču koristeći specijalnu traku koja se dodatno kupuje. 

SPAJANJE NA IZVOR ENERGIJE

Potrebno je instalirati spoj koji povezuje termostat sa grijaćim elementom. Položite temperaturnu sondu ( podni senzor ) od termostata na pod, ravnomjerno između dvije petlje i spojite na podnu površinu. Sada uzmite negrijani napojni kabel sa kraja mrežice koji se mora postaviti blizu termostata. Nakon što ste sve spojili na izvor energije uključite sistem podnog grijanja kako bi se uvjerili da radi ( 10 minuta ).

ZAVRŠETAK POSLA

Clipboard043Na samome kraju, ili nanesite samonivelirajuću masu na mrežice te pusite da se osuši, prije postavljanja pločica, ili direktno navucite fleksibilno keramičko ljepilo i postavite pločice. Kada su pločice postavljenje i pofugirane ostavite da se ljepilo osuši prije nego uključujete sistem podnog grijanja.

© Sva prava @ Express održavanje d.o.o.

Top Desktop version